Begeleiding na een nare of traumatische zwangerschap, bevalling of kraambed

Het wordt als normaal beschouwd dat je als ouder of kraamvrouw alleen maar blij bent met de nieuw geboren baby en de bevalling voor lief neemt.

Jouw ervaring kan erg verschillen van de ervaringen van dierbaren om je heen. Je kan snel als 'zeur' worden bestempeld.

Termen als 'roze wolk' en 'kraamfeest' zijn heel gewoon in onze maatschappij. 

Soms loopt het anders.....

Een zwangerschap of bevalling loopt niet altijd zoals je van te voren had gedacht. Het feit dat je er iets moois voor terug hebt gekregen, zorgt ervoor dat je moeilijker je gevoelens met anderen kan delen.

Je bent niet alleen.....

Veel vrouwen in Nederland kampen met negatieve gevoelens na hun zwangerschap, bevalling en kraambed. Uit onderzoek blijkt dat 9-20% van de vrouwen negatief terugkijkt op hun bevalling. Ook partners kunnen negatieve gevoelens overhouden aan een bevalling.

Je bent dus duidelijk niet alleen. 

Een nare ervaring kan veel negatieve invloed hebben op je dagelijks functioneren. Klachten die kunnen voorkomen, zijn bijvoorbeeld het vermijden van kraambezoeken, vermijden van het kijken naar je eigen bevallingsfoto's, concentratieproblemen, prikkelbaarheid en vermoeidheid.

Ik kan je helpen!

Door mijn achtergrond als verloskundige, mijn coachopleiding en mijn opleiding tot bevallingsverwerkingsspecialist kan ik jou helpen deze gevoelens te verwerken. Als er klachten zijn welke behoren tot PTSS, kan ik je behandelen met EMDR.Hier kun je je inschrijven voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.