Dit kun je verwachten

Geen wachtlijst

Je kunt bij mij snel terecht. Na een telefonisch of lijfelijk kennismakingsgesprek plan ik je eerste afspraak binnen 3 weken.

Je hebt geen verwijzing nodig en ik stel geen diagnoses die je later op een negatieve manier kunnen beïnvloeden.

Traumacoach en verloskundige

Door mijn ervaring als coach en als praktiserend verloskundige heb ik veel kennis en ervaring op het gebied van de verloskunde en de traumaverwerking. Dit betekent dat ik verloskundige situaties begrijp en jouw vragen en onduidelijkheden kan beantwoorden. Dit kan de verwerking van een trauma helpen.

Geen langdurige trajecten

Gemiddeld zijn er 3-5 sessies nodig om een bevallingstrauma te verwerken. Mochten er meer nodig zijn, dan informeer ik je tijdig.

Ruime behandeltijd

Een behandeling duur 60-90 minuten. Zo ervaar je tijdens de behandeling geen tijdsdruk.

Online sessies zijn bespreekbaar.


Lichaamsgericht coach

Ik ben een rustig, open en meevoelend persoon. Ik gebruik in mijn sessies  ontspanningsoefeningen en  lichaamsgericht coachen voor de verwerking van emoties. Lichaamsgericht coachen is een manier van coachen om het contact tussen lijf en hoofd te herstellen of te verbeteren. Alles gaat in overleg met jou en waar jij je goed bij voelt.

Gespecialiseerd

Ik ben een afgestudeerd coach, bevallingsverwerkingsspecialist en bevallingsangstspecialis. Dit maakt mij gespecialiseerd in bevallingstrauma en angst rondom zwangerschap en bevalling.

Door mijn achtergrond als verloskundige kan ik je helpen bij de voorbereiding op een bevalling, het maken van een bevalplan en het omgaan met angst.

Tarieven

Vanaf 1 April 2022 ben ik BTW vrijgesteld

Voor particulieren

60-90 minuten


€82.50

Traject bevalplan

2 sessies à 60 minuten


€132.-

Voor werkgevers/bedrijven

Per uur€132.-

Voor ouderparen/partners samen

per uur

€124,-

Traject Hyperemesis Gravidarum

3 sessies à 60 minuten en een nacontrole van 30 minuten 

€240,-VergoedingenDoor de zorgverzekering.

Tijdens de zwangerschap en tot 6 maanden na de bevalling is er vergoeding mogelijk bij sommige zorgverzekeringen. Meestal vanuit de aanvullende verzekering. Vergoeding wordt meestal verkregen na afsluiten van de cursus/traject. Neem zelf contact op met jouw zorgverzekering wat de voorwaarden zijn voor een vergoeding.

Door de werkgever.

Werkgevers zijn bereid om de kosten van coaching te vergoeden. Zeker in het kader van voorkomen of als therapie bij ziekteverzuim. Informeer bij personeelszaken of de bedrijfsarts naar de mogelijkheden.

Door de belastingdienst.

Belastingaftrek kan mogelijkheden bieden voor een tegemoetkoming in de kosten. Voor zelfstandige ondernemers is coaching in veel gevallen aftrekbaar in het kader van scholing. Bij niet-zelfstandigen is het aftrekbaar als het doel het verkrijgen van een (nieuwe) baan is. 

NB aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleent. Informeer voordat je met de coaching van start gaat bij je belastingadviseur of de belastingdienst over de vergoedingsmogelijkheden.