Over mij

Wat leuk dat je op mijn website kijkt!

Ik ben Vanesca Baij en ik woon met mijn man en 2 puberdochters in Hoorn.

In mijn vrije tijd besteed ik graag tijd aan mijn gezin en wandel ik om te ontspannen.

Sinds 2003 ben ik werkzaam als klinisch verloskundige (verloskundige in het ziekenhuis) waar mijn hart ligt.  

Ik ben een verloskundige in hart en nieren. Binnen de verloskunde richt ik mij graag op het trainen van collega's in de acute verloskunde en richt ik mij op de vrouwen en partners met een nare of traumatische bevallingservaring.

Als verloskundige in het ziekenhuis zie ik regelmatig bevallingen die anders lopen dan gepland of dan verwacht. Bij een volgende bevalling kan dit leiden tot angst en spanningen. 

Ik merk dat dit een onderdeel is van mijn vak is waar ik graag mijn energie in stop. Om die reden heb ik de opleiding tot professioneel coach gevolgd en ben ik afgestudeerd bevallingsverwerkingsspecialist. 

Tevens zie ik op mijn werk welk effect een acute casus op mijn collega's kan hebben. 

Diana Koster is de grondlegger van het begeleiden van traumatische baringen door verloskundig coaches. Ik ben opgeleid door één van haar leerlingen. Diana Koster heeft meerdere boeken geschreven, waaronder Perfecte bevallingen bestaan niet. 

"Van falen naar balen" is haar lijfspreuk. 

Graag nodig ik je uit in mijn praktijk! Vul hiervoor het contactformulier in via onderstaande link. Hier kun je je inschrijven voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.