Het bevalplan

Een bevalplan is een document welke wordt geschreven in de zwangerschap. In dit document staan wensen, voorkeuren en verwachtingen ten aanzien van de bevalling.

Het bevalplan wordt geschreven door de zwangere en haar eventuele partner. In de zwangerschap wordt het bevalplan besproken met de eigen verloskundige. Voor alle zorgverleners, betrokken bij jouw bevalling en kraambed, is dit een leidraad voor de geboden zorg.

Het maken van een bevalplan en daarbij het nadenken over wat je wensen zijn tijdens jouw bevalling verhoogt de kans op meer tevredenheid over je bevalling.

Een bevalplan is een plan, dat betekent dat er van afgeweken kan worden in bepaalde situaties. Niets is zo onvoorspelbaar als een bevalling en niets is zo persoonlijk als een bevalplan.

Het opschrijven van een droombevalling betekent niet dat deze zo zal gaan verlopen. Een bevalling die niet verloopt zoals je hebt opgeschreven kan achteraf zorgen voor negatieve gevoelens over je bevalling.

Zoek je iemand die jou kan helpen bij het maken van een bevalplan? Zoek je tips voor het zelf maken van je bevalplan? Of wil je je gemaakte bevalplan kort bespreken?

Het kan allemaal!Vraag hier 10 tips aan voor het maken van jouw bevalplan!

Vraag hier informatie aan over het coachtraject bevalplan of stel een andere vraag!